Gemeente Urk en Ploegam BV sluiten overeenkomst voor bouwrijp maken van fase 1 van Port of Urk

Gemeente Urk tekende op maandag 19 juni een overeenkomst met aannemer Ploegam voor het bouwrijp maken van de eerste fase van het bedrijventerrein van Port of Urk. De aannemer uit Noord-Brabant kwam als beste inschrijver uit de bus van het uitvoerige aanbestedingstraject. Ploegam begint na de bouwvak van 2023 met de eerste grote werkzaamheden op het terrein langs de Domineesweg. Het bouwrijp maken van het bedrijventerrein bestaat onder andere uit het voorbelasten van de bodem en het aanleggen van (bouw)wegen, watergangen, riolering en nutsvoorzieningen.

Ruimte voor groei

Wethouder Nathanaël Middelkoop van gemeente Urk en Gijs Ploegmakers, algemeen directeur van Ploegam zetten de handtekeningen onder de overeenkomst. Wethouder Middelkoop: “Ploegam heeft zich bewezen als een ervaren en betrouwbare partner in infrastructurele projecten. Het bedrijf liet tijdens het aanbestedingstraject zien de juiste expertise en kennis in huis te hebben. Met deze overeenkomst zetten we een belangrijke stap in het versterken van de Urker economie en het creëren van nieuwe werkgelegenheid. Stukje bij beetje verandert Port of Urk van plan in een nieuw deel van Urk en daar ben ik als wethouder natuurlijk erg blij mee.”

Familiebedrijf Ploegam

Ploegam staat voor Ploegmakers Aannemingsmaatschappij. Begonnen als klein familiebedrijf in het Brabantse Vinkel, is Ploegam inmiddels uitgegroeid tot een onderneming van formaat met de standplaats in Oss. De kracht van Ploegam is en blijft de kracht van het familiebedrijf; betrokken en sociaal. Gijs Ploegmakers: “Wij zijn grondige denkers en gedreven doeners. Er is veel werk nodig om van dit agrarische gebied een bouwrijp terrein te maken. We kijken er naar uit om met deze uitdaging op Urk aan de slag te gaan.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief