Informatiebijeenkomst Subsidieregeling Duurzame Scheepsbouw – 9 september

Netherlands Maritime Technology organiseert op 9 september een informatiebijeenkomst over de Subsidieregeling Duurzame Scheepsbouw (SDS). De tender voor het indienen van aanvragen voor de SDS sluit op 6 oktober 2020. Inhoudelijk is de regeling onveranderd, maar er zijn op basis van de evaluatie over de jaren 2017 en 2018 wel een aantal aanpassingen gedaan in het aanvraag- en beoordelingsproces om de effectiviteit van de regeling te verbeteren.

Over de Subsidieregeling Duurzame Scheepsbouw

Via de SDS stimuleert de Nederlandse overheid de marktintroductie van duurzaamheid-bevorderende innovaties in de scheeps(om)bouw en op offshore-constructies. Scheepswerven lopen een risico bij de ontwikkeling van maritieme innovaties. Door gebruik te maken van de SDS-subsidie kunnen zij deze risico’s ondervangen. Naast de maatschappij profiteren ook de reders en maritieme toeleveranciers van een versnelde toepassing van duurzame maritieme oplossingen.

Inhoudelijk is de regeling, die al bestaat sinds 2017, onveranderd. Echter op basis van de evaluatie over de jaren 2017 en 2018 zijn wel een aantal aanpassingen gemaakt om de effectiviteit van de regeling te verbeteren. Het grootste verschil is de keuze om af te stappen van het first-come-first-serve model en te kiezen voor een tender die gedurende een periode open staat. Alle ingediende aanvragen zullen worden beoordeeld op een aantal concrete criteria, waarna de hoogst scorende projecten als eerste subsidie toegewezen zullen krijgen. Hiermee is de kwaliteit van de aanvragen het eerste en meest belangrijke selectiecriterium geworden. In 2020 is er één tender, in de volgende jaren zal er zowel in het voorjaar als in het najaar een tender worden opengesteld.

Aanmelden

Aanmelden kan door deze link te volgen

Op de dag van de bijeenkomst stuurt Netherlands Maritime Technology de link voor de bijeenkomst toe.

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief