Versnelde toewijzing vier kavels Port of Urk

Het college van B&W van de gemeente Urk heeft besloten vier kavels op het nieuwe bedrijventerrein Port of Urk versneld toe te wijzen aan bedrijven. In totaal gaat het om 4.400 m². De vier inschrijvers behoren tot een groep van 11 bedrijven die zich recent inschreven voor grond op Port of Urk. De bedrijven Btec, IMTA, Rederij Jac. van den Berg en PH Maritiem samen met Hairline, kregen groen licht en kunnen binnenkort een reserveringsovereenkomst tekenen voor een kavel op deelgebied 1.2 C of D.

Ondernemers konden tot 1 december meedoen aan deze inschrijvingsronde voor de deelgebieden 1.1B en D, 1.2 A en B en 1.2 C en D. Vervolgens heeft de beoordelingscommissie van de gemeente de inschrijvingen beoordeeld op kwaliteit. Van de in totaal elf inschrijvers konden er vier direct positief worden beoordeeld. Eén inschrijver viel af vanwege een incomplete aanvraag en het niet voldoen aan de minimale eisen. Bij de resterende inschrijvingen zijn de ondernemers weer aan zet. Zij moeten nog wat onderbouwing bij hun inschrijving aanleveren bij de gemeente. De gemeente verwacht in het begin van het nieuwe jaar uitsluitsel te kunnen geven aan deze partijen.

“We werken bij de gemeente volgens het principe ‘het juiste bedrijf op de juiste plek, op het juiste moment’. We willen de kaveltoewijzing, voor de vier inschrijvers die alles op orde hebben, zorgvuldig en snel afhandelen. Dit laat zien dat we vertrouwen hebben in deze ondernemers. Wij helpen als gemeente mee door de toewijzing zo snel mogelijk te regelen, zonder onnodige vertraging,” zegt wethouder Nathanael Middelkoop.

Van de 22 hectare die de gemeente tot nu toe op de markt heeft gebracht op Port of Urk is in totaal op 9 hectare ingeschreven door 20 ondernemers. De resterende 12 hectare grond is of wordt binnenkort weer opengesteld voor één op één gunning. Zie hiervoor de website https://www.portofurk.com/inschrijving

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief