Webinar Brede Welvaart

Afgelopen week organiseerde het ministerie LNV een webinar regionale Monitor Brede Welvaart. Samen met het ministerie, andere provincies en het CBS blikte de provincie terug en vooruit op de ontwikkelingen in de regio Noordelijk Flevoland.

Regiodeal Noordelijk Flevoland

In 2019 sloot de provincie een Regiodeal met het Rijk om de brede welvaart in het noorden van Flevoland een impuls te geven. Voor de provincie Flevoland heeft de Regiodeal Noordelijk Flevoland vooral beweging gebracht. Beweging op onder andere ontwikkeling van talent.

Door samen met ondernemers en ROC Friese Poort te kijken naar de markt, de behoefte van de inwoners en de toekomst is een slag gemaakt in het onderwijs. Door talent beter voor te bereiden op de toekomst en beter aan te laten sluiten op de behoefte vanuit de markt, snijdt het mes aan twee kanten. Hiermee krijgt de economie en daarmee de welvaart een boost.

Aandacht voor talent voor de maritieme sector op Urk

Tijdens de webinar keken de aanwezigen naar het onderstaande filmpje. Een mooi weergave van de beweging die de Regiodeal Noordelijk Flevoland onder andere heeft gebracht. Pieter Kaptein van het ROC Friese Poort en Petra ter Voert vanuit de provincie geven een kijkje in het onderwijsaanbod van ROC Friese Poort op Urk.

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief