Eerste werkzaamheden Port of Urk van start

Op donderdag 1 september 2022 is het eerste zand aangebracht voor het nieuw te realiseren bedrijventerrein Port of Urk. Henny Smink, directeur van Smink Infra en wethouder Nathanaël Middelkoop hadden de eer om samen de eerste voorbelasting van zand aan te brengen. Eind 2021 is al een start gemaakt met archeologische onderzoeken. Nu wordt het eerste zand aangebracht voor het zetten van de gronden. Via een nieuwe duiker vanaf de Zuidermeerweg en een tijdelijke verbinding(sweg) brengt aannemer Smink 4800 m3 zand op het gebied.

Belangrijke basis voor de economie op Urk

Het verdere bouwrijp maken staat in het voorjaar van 2023 op de planning en daarna kunnen de eerste bouwwerkzaamheden starten. De nieuwste gebiedsontwikkeling van Urk met de naam Port of Urk beslaat in totaal straks een gebied van 100 hectare binnendijks bedrijventerrein en een buitendijkse haven van 10 hectare. Wethouder Nathanaël Middelkoop is blij dat er nu een start gemaakt wordt: “Na een lange tijd van plannen, schetsen en besluitvorming kunnen we nu echt beginnen. We hebben hier samen met de ondernemers lang naar uitgekeken en nu is het zover. Port of Urk wordt een belangrijke basis voor veel bedrijven en dus de economie van Urk”.

Informatiebijeenkomst

Dinsdagavond 11 oktober 2022 wordt er een informatieavond in de Koningshof georganiseerd. U wordt bijgepraat over de laatste stand van zaken over Port of Urk. De avond is ook digitaal te volgen of later terug te kijken via deze website. Wilt u zich al aanmelden hiervoor? Mail dan naar info@portofurk.com.

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief